Únorový seminář karate v Praze

 

V měsíci lednu mi přišla emailem pozvánka na připravovaný seminář v tělocvičně ZŠ v ul. Hovorčovická v Praze pod vedením ing. Rachmi Soebajo držitele 6 Danu v karate s datem konání sobota 16.2.2008.To se ještě do začátku změnilo na neděli 17.2.2008.

Semináře se za naše sdružení zúčastnila Klárka, Mirek a já. Přestože seminář začínal až v neděli vyrazili jsme do Prahy už v sobotu.Naneštěstí se nám porouchalo auto a tak jsme museli využít autobusovou dopravu .Přes první obavy jsme se do Prahy zrychleným autobusem dostali po hodině jízdy.V Praze nás přivítala naše velmi dobrá kamarádka Iveta.Po krátkém odpočinku jsem se spolu s Mírou rozhodl zpříjemnit si sobotní večer návštěvou nových expozic armádního muzea Žižkov . Klárku po cestě pobolívala noha a tak zůstala s maminkou.Po shlédnutí zajímavých expozic se zaměřením na vývoj armády od Rakouska Uherska do konce druhé světové války, jsme se ještě šli podívat na památník na vrchu Vítkově. Odtud jsme měli nádherný výhled na osvětlenou noční Prahu. Několik snímků z tohoto výletu je ke shlédnutí zde .

V neděli v 10.00 hodin začal seminář karate. V jedné tělocvičně se Klárka s Mírou zúčastnili dopolední části pod vedením ing.Diany Soebajo , držitelky 3 Danu v karate a Adama Soebajo , držitele 2 Danu v karate. Ve stejnou dobu začalo v sousední tělocvičně školení trenérů. Naše původní plány nevyšly podle našich představ. Původně se školení měla zúčastnil i kolegyně Kristina, která nakonec z rodinných důvodů do Prahy nemohla dorazit . Já jsem se zúčastnil pouze jako posluchač, vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu. Po skončení dopolední části jsem spolu s Klárkou a Mírou zašel na oběd do nedaleké restaurace „ Na Šutce „ .Po výborném obědě jsme se vrátili do tělocvičny na odpolední část semináře. Tato byla v duchu příprav na zkoušky technické vyspělosti. Klárce se zhoršilo vleklé zranění nohy a tak na odpolední části semináře cvičil pouze Míra. Po skončení semináře pan Soebajo Mírovi řekl co má ještě zlepšit a pomalu se má začít připravovat na další zkoušky technické vyspělosti .Ve 14.30 hodin jsme se přesunuli z tělocvičny k naší kamarádce Ivetě a pomalu se připravovali na cestu domů. Po rozloučení už nás čekala cesta z autobusového nádraží na Černém Mostě v Praze směrem Jablonec nad Nisou a Tanvald.Domů jsme dorazili s novými poznatky a dojmy ve večerních hodinách již za tmy .

-MD-